Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Pentru a beneficia de amnistia…

Pentru a beneficia de amnistia migrațională, moldovenii din Rusia vor trebui să revină în țară de alegeri

Foto: Facebook/Igor Dodon

Președintele Igor Dodon a informat diaspora din Federația Rusă despre o nouă etapă de amnistiere pentru migranții moldoveni. Coincidență sau nu, potrivit șefului statului, interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse va fi anulată dacă cetățenii moldoveni vor părăsi teritoriul rus exact în perioada în care în R. Moldova vor avea loc alegerile parlamentare.

Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că 148 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care au încălcat articolul 26, aliniatele 4 și 8 ale Legii federale „Despre ieșirea de pe teritoriul Federației Ruse și intrarea pe teritoriul Federației Ruse”, precum și alți 13 mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care au încălcat articolul 27, aliniatele 12, 13 și 14 ale aceleiași Legi, vor beneficia de amnistia migrațională.

„Interdicția de a intra pe teritoriul Federației Ruse, impusă acestor categorii de cetățeni ai Moldovei, va fi anulată în cazul dacă ei vor părăsi teritoriul Federației Ruse nu mai târziu de 1 februarie 2019 și vor reveni pe teritoriul Federației Ruse nu mai devreme de 15 martie 2019. La îndeplinirea acestor condiții, pe lingă anularea interdicției de a intra în țară, va începe curgerea noului termen al șederii legale a cetățeanului Moldovei pe teritoriul Federației Ruse”, susține șeful statului.

În ajun de alegeri parlamentare, aceasta pare a fi o mișcare electorală din partea președintelui, care s-ar părea că își pregătește electoratul pentru alegeri din 24 februarie.

Și în martie anul trecut președintele Dodon a anunțat o etapă de amnistiere a migranților moldoveni care au încălcat legislația migrațională a Federației Ruse.

Foto: Facebook/Igor Dodon