Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Parlamentul român a adoptat Declarația…

Parlamentul român a adoptat Declarația solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă

Foto: captură privesc.eu

Deputații din ambele Camere ale Parlamentului de la București au adoptat acum câteva clipe „Declarația solemnă pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Țara Mamă, România la 27 martie 1918”, în ședința solemnă a Legislativului român dedicată  împlinirii a 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Nu a existat niciun vot împotrivă și doar 19 deputați s-au abținut. Adoptarea declarației a fost precedată de alocuţiuni ținute de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, de premierul Viorica Dăncilă, de șeful Legislativului din R. Moldova, Andrian Candu, și de reprezentanţii grupurilor parlamentare.

Adoptarea „Declaraţiei solemne pentru celebrarea Unirii Basarabiei cu Ţara Mamă, România, la 27 martie 1918”, are drept scop „reflectarea unității poporului şi a limbii române, rolul avut de înaintaşii politici şi drumul care trebuie urmat de oamenii politici de astăzi, precum şi dorinţa comună de a continua procesul de modernizare şi integrare instituţională în UE”, se spune într-un comunicat de presă.

La şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului au participat prim-ministrul Viorica Dăncilă, Custodele Coroanei române, Margareta, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, fostul preşedinte Emil Constantinescu, primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea.

Delegaţia R. Moldova prezentă la ședință este condusă de speaker-ul Andrian Candu.