Principală  —  Ştiri  —  Social   —   O localitate din Ștefan Vodă…

O localitate din Ștefan Vodă ar urma să fie plasată în carantină totală după ce 29 de localnici s-au infectat cu Covid-19

Localitatea Talmaza din raionul Ștefan Vodă ar putea fi plasată în carantină totală după ce 29 de localnici au fost testați pozitiv cu Covid-19. Anunțul a fost făcut miercuri, 8 aprilie, de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei, decizia de a propune instituirea regimului de carantină în satul Talmaza a fost luată în cadrul platformei punctului focal.

„Astăzi, pe platforma punctului focal a fost luată decizia de a înainta recomandarea Comisiei Situații Excepționale de a institui regim de carantină în localiatea Talmaza, raionul Ștefan Vodă. Este vorba despre un sat mare, cu un număr impunător de oameni, însă reeșind din numărul persoanelor infectate în acest sat, vrem să prevenim anumite efecte care pot urma. Acolo au fost înregistrate 29 de cazuri de infecție cu Covid-19. Toate măsurile sunt luate pentru prevenirea răspândirii infecției în localitate”, a declarat ministra.

Ștefan Vodă este cel mai afectat raion din R. Moldova de coronavirusul de tip nou. Acolo, în total, 158 de persoane au fost testate pozitiv pentru Covid-19. Tot la Ștefan Vodă au fost înregistrate și 3 decese.

Până acum, pe teritoriul R. Moldova, au fost confirmate 1056 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 40 au fost declarate vindecate și externate, iar 24 au decedat fiind răpuse de virus.