Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministrul Tudor Ulianovschi, despre marinarul…

Ministrul Tudor Ulianovschi, despre marinarul originar din Chișinău care a fost reținut de FSB

Foto: unian.net

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, 28 noiembrie, premierul Pavel Filip a cerut ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene să prezinte informațiile deținute în legătură cu știrile apărute în presă, potrivit cărora printre marinarii capturați de FSB s-ar numără și un tânăr din Chișinău.

„Informația a fost verificată împreună cu Ambasada R. Moldova la Kiev. Conform informației pe care o deținem din Ucraina, Zimcenco este cetățean al Ucrainei, deși este originar din Chișinău”, a declarat ministrul Tudor Ulianovschi.

Potrivit informațiilor deținute de Forțele armate ale Ucrainei, Rusia a capturat în total 23 de persoane. Majoritatea prizonierilor au vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani, iar printre ei se numără și un tânăr din Chișinău. Tânărul în vârstă de 20 de ani este ofițer de marină de rang superior.

În noaptea de 25 noiembrie, trei nave militare ucrainene — două nave mici de artilerie Berdiansk și Nikopol și remorcherul Yani Kapu au ieșit din portul Odesa de la Marea Neagră și s-au îndreptat în direcția portului Mariupol. În larg una din cele două bărci de coastă rusești Don a lovit remorcherul ucrainean.

Forțele navale ale Ucrainei au raportat că forțele speciale ale Rusiei au capturat trei nave ucrainene de război, care au fost mai întâi blocate, iar apoi atacate de către navele rusești în Strâmtoarea Kerci. Pe ambarcațiuni se aflau 23 de marinari ucraineni, și potrivit unui comunicat al Comandamentului General al Ucrainei, doi dintre aceștia sunt grav răniți. FSB a confirmat reținerea și atacarea a trei nave ucrainene.