Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Ministerul Apărării: „Expedierea ordinelor de…

Ministerul Apărării: „Expedierea ordinelor de chemare nu are nicio legătură cu situația de securitate din regiune”

Sursa: Ministerul Apărării

Reprezentanții Ministerului Apărării au venit miercuri, 8 februarie, cu precizări în contextul „manipulărilor” din mediul online cu privire la ordinele de chemare a cetățenilor la Centrele Militar-Teritoriale.

Autoritățile menționează că, potrivit procedurii, ordinele de chemare sunt expediate cetățenilor R. Moldova în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 77 din 31.01.2001 pentru aprobarea Regulamentului privind activitatea administrativ-militară și efectivul-limită al organelor administrativ-militare, dar și în scopul actualizării bazei de date a Centrelor Militar-Teritoriale.

„Aceste acțiuni se efectuează în mod constant. Expedierea ordinelor de chemare nu are nicio legătură cu situația de securitate din regiune. Rugăm cetățenii să fie vigilenți în contextul în care, în ultimul timp, pe marginea acestui subiect s-au intensificat tentativele de manipulare și speculații”, subliniază Ministerul Apărării într-un comunicat.

Și anterior, Ministerul Apărării a venit cu clarificări după ce în spațiul online au fost distribuite imagini ale citațiilor expediate de Centrele militar-teritoriale adresate reprezentanților agenților economici din R. Moldova, în care se solicită prezentarea informațiilor cu privire la bărbații angajații, născuți în anii 1996-2004.