Principală  —  Ştiri  —  Social   —   În această dimineață, o rachetă…

În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în apropierea localității Naslavcea din R. Moldova, anunță MAI

În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. Potrivit responsabililor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), la moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

„În această dimineață, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localității Naslavcea din Republica Moldova, aflată la hotar cu Ucraina. La moment nu sunt înregistrate victime, dar ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

Autoritățile ucrainene au informat că în această dimineață a avut loc un atac cu drone asupra barajului Dnestrovsc1, de pe teritoriul Ucrainei, care este la o distanță de 10 km de barajul Naslavcea. Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean, vizate fiind transformatoarele electrice. Autoritățile ucrainene anunță că nu există pericol de inundații.”, anunță MAI într-un comunicat.

Momentul în care racheta rusească s-a prăbușit la Naslavcea a fost surprins de camerele de supraveghere. Video publicat de portalul NordNews.

În dimineața zilei de luni, 31 octombrie, rușii au lansat mai multe rachete asupra Ucrainei. Șeful administrației din Cernăuți, Ruslan Zaparaniuk, a anunțat că în urma atacurilor rusești a fost afectată infrastructura critică. „Infrastructura critică a fost deteriorată în regiunea Cernăuți, în urma loviturilor cu rachete rusești”, a anunțat Zaparaniuk pe Telegram.