Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Stare de alertă la…

FOTO Stare de alertă la depozitul de vopsea din Capitală, acolo unde a izbucnit un incendiu. Zeci de pompieri luptă, în continuare, cu flăcările: „Au fost create cinci sectoare de luptă”

Stare de alertă maximă la depozitul de vopse de pe strada Calea Basarabiei din Capitală, acolo unde marți dimineață, 21 aprilie, a iszbucnit un incendiu. Peste 60 de pompieri au luptat cu flăcările, iar potrivit ultimelor date actualizate furnizate de salvatorii de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, pompierii acționează în forță, la fața locului, și în aceste clipe.

Responsabilii din cadrul IGSU anunță că flăcările încă nu au fost înăbușite complet, iar între timp au fost create cinci sectoare de luptă a echipelor de pompieri și salvatori.

Situația s-a complicat și mai mult odată cu scurgerea a peste 40 de litri de acetonă, susțin salvatorii, care mai menționează că mai multe recepiente cu lichide inflamabile au fost supuse exploziei mecanice în urma extinderii flăcărilor.

Pompierii IGSU acționează în forță pentru lichidarea incendiului în depozitutul de pe strada Calea Basarabiei 30. Totodată, au fost create 5 sectoare de luptă a echipelor SPGF, care intervin concomitent pentru lichidarea incendiului în focar. Efectivul de trupă a fost schimbat, iar forțe noi intervin pentru stingere. Din interiorul depozitului s-au scurs peste 40 litri de acetonă, iar mai multe recepiente cu lichide inflamabile au fost supuse exploziei mecanice în urma dezvoltării incendiului. Pentru prevenirea scurgerii lichidelor ușor inflamabile pompierii utilizează nisip cu scopul evitării revarsării acestora și stingerii focarelor. Totodată pentru lichidarea eficientă a ardeii salvatorii folosesc spumogen”, menționeză reprezentanții IGSU.

Reprezentanții IGSU au publicat mai multe imagini din timpul operațiunilor de stingere a incendiului. Din imagini se vede cum depozitul este, în continuare, mistuit de flăcări.

Tot salvatorii anunță că situația este gestionată la fața locului de către conducerea IGSU.

Un incendiu puternic a izbucnit miercuri dimineață, 21 aprilie, la un depozit de vopsea de pe strada Calea Basarabiei din Capitală. Potrivit responsabililor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), flăcările au distrus 2000 de metri pătrați din suprafața depozitului. Salvatorii menționează că nu au fost raportate victime.