Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Membrii CMC au aprobat…

DOC Membrii CMC au aprobat planul cu privire la modernizarea transportului public: 100 de autobuze vor fi procurate până la sfârșitul anului

Foto: Facebook/Victor Chironda

Membrii Consiliului Municipal Chișinău (CMC) au votat planul cu privire la reînnoirea parcului rulant al sistemului de transport public din municipiul Chișinău până în 2023. Planul prevede procurarea mai multor autobuze și troleibuze pe parcursul a patru ani.

După mai multe încercări nereușite, dar și discuții contradictorii, consilierii municipali au aprobat proiectul cu privire la achiziționare a 100 de autobuze prin licitație publică. În acest sens, primarul Ion Ceban va fi împuternicit pentru negocierea cu băncile comerciale din R. Moldova a contractării unui împrumut care nu va depăși suma de 400 milioane de euro, pentru achiziționarea autobuzelor respective, dar și pentru asamblarea a 30 de troleibuze, în baza parteneriatului dintre întreprinderea municipală RTEC și S.A Belcommunmaș, Belarus.

Proiectul aprobat de consilieri mai prevede că directorul RTEC va fi împuternicit pentru participarea la licitația organizată de către Primăria orașului Riga, în vederea achiziționării a 18 troleibuze articulate uzate, de marcă Solaris.

Totodată, potrivit planului de reînnoire a parcului rulant și sistemului de transport public, până în 2023 vor fi asamblate cel puțin 150 de autobuze. Tot până în 2023 este prognozată asamblarea a cel puțin 90 de troleibuze tradiționale și articulate.