Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Administrarea necorespunzătoare a bugetului…

DOC Administrarea necorespunzătoare a bugetului și evidențe de casare neîntemeiată a combustibilului. MEC a depistat nerespectări ale cadrului legal la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice

Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării, Sursa: MEC

În perioada ianuarie-aprilie 2024, Ministerul Educației și Cercetării (MEC) anunță că a efectuat un audit la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice pentru perioada 2022-2023. Misiunea de audit a examinat asigurarea respectării controlului intern managerial în cadrul instituției. În rezultatul auditului, conform unui comunicat al MEC, au fost depistate „mai multe abateri și nerespectări ale cadrului legal, fiind relevat un management defectuos și o serie de  deficiențe semnificative în cadrul proceselor și procedurilor școlii sportive”.

Raportul de audit indică administrarea necorespunzătoare a bugetului instituției, cu evidențe de casare neîntemeiată a combustibilului, organizarea ineficientă a cantonamentelor, rambursarea neîntemeiată a mijloacelor bănești, cumularea funcțiilor contrar prevederilor legale.

Având în vedere neregulile admise la Școala Sportivă a Rezervelor Olimpice, MEC susține că va informa organele de control abilitate pentru a fi demarate investigații.

„Mai mult, s-au constatat nereguli în procedurile de achiziții publice, acordarea sporurilor de performanță și cu caracter specific în lipsa actelor ce confirmă evaluarea performanțelor angajaților. 

Auditul a subliniat, de asemenea, lipsa procedurilor formalizate în gestionarea resurselor umane și în activitățile de secretariat.  Evaluările Sistemului de control intern managerial (SCIM) indică faptul că SCIM în cadrul instituției auditate este unul neconform (…)”, se spune în comunicat.

MEC susține că va continua să realizeze misiuni de audit și în alte școli sportive din subordinea ministerului pentru a verifica „corectitudinea gestionării banilor publici și a bunurilor patrimoniale”.