Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Creștinii din toată lumea sărbătoresc…

Creștinii din toată lumea sărbătoresc astăzi Crăciunul după calendarul gregorian. Îndemnul Papei: „Amintiți-vă de oamenii chinuiți de război și de cei săraci”

Sursa foto: REUTERS/Guglielmo Mangiapane

Papa Francisc li s-a adresat, sâmbătă, creștinilor din întreaga lume la Crăciun, spunând, într-o aparentă referire la războiul din Ucraina și alte conflicte, că nivelul lăcomiei și al foametei de putere a fost de așa natură încât unii doreau „să-și consume chiar și vecinii”, informează Reuters.

Papa Francisc, sărbătorind cel de-al 10-lea Crăciun al pontificatului său, a prezidat o liturghie solemnă din Ajunul Crăciunului în Bazilica Sf. Petru. A fost primul cu o capacitate de aproximativ 7.000 de persoane, după câțiva ani de participare restricționată din cauza pandemiei de COVID.

„Bărbații și femeile din lumea noastră, în foamea lor de bogăție și putere, își consumă chiar și vecinii, frații și surorile lor. Câte războaie am văzut! Și în câte locuri, chiar și astăzi, demnitatea și libertatea umană sunt tratate cu dispreț!”, menționează liderul spiritual de la Vatican.

De când Rusia a invadat Ucraina în luna februarie, Papa Francisc a vorbit împotriva războiului la aproape fiecare eveniment public, cel puțin de două ori pe săptămână, denunțând ceea ce el a numit atrocități și agresiune neprovocată.