Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Au fost excluse riscurile de…

Au fost excluse riscurile de explozie în cazul rachetei găsite într-o livadă din Briceni. Corpul rachetei și alte patru elemente ale acesteia vor fi transmise către PCCOCS, anunță MAI

Sursa foto: Victor Pogolsa/Facebook

UPDATE 20:37 Urmare a investigațiilor și verificărilor tehnice specializate ale Bombteh din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), în cazul incidentului din apropierea orașului Briceni, riscurile de explozie au fost excluse, anunță Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„Specialiștii în expertiză tehnico-explozivă ai Bombteh din cadrul IGP au examinat corpul rachetei și alte 4 elemente ale acesteia, depistate în diferite zone, concluziile acestora fiind că nu există material exploziv pe acest obiecte supuse cercetării. IGSU asigură suportul, pentru ca specialiștii să continue cercetarea la fața locului, obiectele respective urmând a fi ridicate și transmise către PCCOCS”, anunță MAI..

UPDATE 17:26 Ministerul Afacerilor Interne (MAI) informează că, la moment, că nu există niciun risc pentru cetățeni, întrucât perimetrul în care s-a produs incidentul din raionul Briceni este asigurat de patrule ale Poliției de Frontieră.

Ministerul de Interne nu oferă detalii cu privire la tipul de rachetă sau cu privire la circumstanțele în care aceasta a ajuns pe teritoriul R. Moldova. Raionul Briceni se află la nordul R. Moldova, la granița cu Ucraina.

UPDATE 16:35 Ministerul Apărării anunță o echipă de geniști ai Armatei Naționale se deplasează în acest moment la Briceni pentru a cerceta terenul, unde în după-amiaza zilei de luni, 5 decembrie, a căzut o rachetă. Reprezentanții Ministerului menționează că vor reveni pe parcurs cu informații suplimentare.

Știrea inițială

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță luni, 5 decembrie, că în apropierea orașului Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă. Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat gradul de atenție, anunță oamenii legii.

„În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, poliția de frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona Inspectoratelor Briceni și Ocnița. În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliției și poliției de frontieră. La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU”, anunță MAI.

La sfârșitul lunii octombrie, o rachetă rusească doborâtă de sistemul de apărare al Ucrainei a căzut pe teritoriul R. Moldova, în localitatea Naslavcea, raionul Ocnița. Geamurile mai multor locuințe au fost sparte. Incidentul nu s-a soldat cu victime.

După acest incident, Ministerul de Externe de la Chișinău a declarat „persona non grata” pe teritoriul R. Moldova un reprezentant al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Rusia a declarat pe 9 noiembrie „persona non grata” un angajat al Ambasadei R. Moldova la Moscova.