Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Andrian Candu „asaltat” de agricultori

Andrian Candu „asaltat” de agricultori

Andrian Candu, președintele Parlamentului R. Moldova, s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții asociațiilor de agricultori. Aceștia s-au arătat indignați față de scumpirile din ultima perioadă și indiferența conducerii țării față de societate.

„Am impresia că actuala conducere a țării nu are nici cea mai vagă idee ce se întâmplă în țară. De ce Timofti nu se întâlnește cu agricultorii? Toate taxele au crescut, dar salariile și pensie au rămas aceleași. A fost introdus cota pe venit… Aduceți-vă aminte de promisiunile electorale pe care le-ați făcut înainte de alegeri, nu a reușit să se usuce cerneala de pe pliantele pe care le-ați transmis. Dar nu ne ajutați în niciun fel, ci parcă ne puneți bețe în roate”, spune cu indignare un țăran.

Totodată, oamenii se arată dezamăgiți că migrația crește și 75 la sută din persoanele care decid să lucreze în afara țării sunt oameni din sate. „Dacă va continua asta, atunci vom ajunge să nu mai avem cu cine lucra”, susțin agricultorii.

Reprezentanții asociațiilor de agricultori au enumerat problemele cu care se confruntă și au venit cu soluții, inspirate din țările Uniunii Europene.