Principală  —  IMPORTANTE   —   Ala Nemerenco: Președinția încearcă să…

Ala Nemerenco: Președinția încearcă să obțină în regim de urgență vaccinuri anti-COVID

Consiliera președintei R. Moldova în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, anunță că Președinția este în faza de inițiere a asigurării în regim de urgență a R. Moldova cu vaccin anti-COVID.

Potrivit consilierii Maiei Sandu, lucrătorii medicali din prima linie vor fi primii care vor primi vaccinul anti-COVID.

„În contextul situației grave pandemice suntem la faza de inițiere a asigurării în regim de urgență a Republicii Moldova cu vaccin anti-COVID. Primii vor fi vaccinați lucrătorii sistemului de sănătate din prima linie, iar după, și alte categorii de risc. Detalii în zilele următoare”, a anunțat Ala Nemerenco.

Duminică, 27 decembrie a fost prima zi de vaccinare anti-COVID-19 la nivelul țărilor UE. Într-un efort colectiv și simbolic, sâmbătă și duminică, toate cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene au administrat primele vaccinuri împotriva COVID-19.

În același timp, șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gîlca, spune că primele doze de vaccin împotriva COVID-19 ar putea ajunge în R. Moldova în maximum 3 luni, iar peste încă vreo 6 luni, adică toamna anului 2021, ar putea demara un program național accesibil de vaccinare.