Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un deputat român cere Guvernului…

Un deputat român cere Guvernului de la București să doneze R. Moldova o parte din vaccinurile anti-COVID

Alexandru Rafila. Foto: Inquam Photos / George Călin

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, cere guvernului de la București să doneze R. Moldova o parte din dozele de vaccin pe care le primește România.

„Controlul pandemiei COVID-19 reprezintă o prioritate pentru toate statele din Regiunea Europeană a Organizației Mondiale a Sănătății și deocamdată doar statele membre ale UE au acces la vaccinuri, scrie digi24.ro.

Consider că ar fi un semn de solidaritate din partea României să doneze o cantitate de vaccin fraților noștri din Republica Moldova, pentru a asigura protecția personalului medical implicat în îngrijirea pacienților.

La fel cum virusul nu cunoaște granițe, și lupta cu acesta trebuie să se încadreze în același registru, pentru a putea cu toții să revenim cât mai rapid la o viață normală.”, transmite deputatul PSD.

În luna noiembrie, senatorul liberal de diaspora, Viorel Badea, anunța că guvernul PNL va dona R. Moldova o parte din primele vaccinuri anti-Covid pe care le va primi de la Uniunea Europeană.

Duminică, 27 decembrie a fost prima zi de vaccinare anti-COVID-19 la nivelul țărilor UE. Într-un efort colectiv și simbolic, sâmbătă și duminică, toate cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene au administrat primele vaccinuri împotriva COVID-19.

În același timp, șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gîlca, spune că primele doze de vaccin împotriva COVID-19 ar putea ajunge în R. Moldova în maximum 3 luni, iar peste încă vreo 6 luni, adică toamna anului 2021, ar putea demara un program național accesibil de vaccinare.