Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Johannes Hahn va întreprinde o…

Johannes Hahn va întreprinde o vizită de lucru la Chișinău

Foto: European Western Balkans

Johannes Hahn, comisarul european pentru politica de extindere și vecinătate, va întreprindere o vizită de lucru la Chișinău. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către serviciul de presă al Ministerului de Externe și Integrării Europene.

Alexandr Roitmat, Șef al Serviciului diplomație publică, ne-a informat că Johannes Hahn ar urma să vină la Chișinău pe 3 iunie, fără a ne comunica însă și care este durata vizitei. Totodată, Roitman nu a putut să ne informeze despre care este agenda comisarului european și ce vizite are programate la Chișinău.

Johannes Hahn a declarat în mai multe instanțe că Uniunea Europeană este îngrijorată în legătură cu situația din R. Moldova și așteaptă progrese și reforme reale pentru îmbunătățirea statului de drept. Anterior, comisarul european a transmis liderilor de la Chișinău mesaje de îngrijorare și cu privire la asigurarea alegerilor libere, independența instituțiilor mass-media, libertatea de exprimare a societății civile, dar și respectarea statului de drept.

Foto: European Western Balkans