Infografic/ Alegeri parlamentare în emoticoane. Vezi cum zâmbesc partidele

Au rămas zile numărate până la alegerile parlamentare din 24 februarie, atunci când R. Moldova își va alege Legislativul pentru a zecea oară.

Potrivit sondajelor, șansa cea mai mare de câștig o are Partidul Socialiștilor − 39% dintre respondenți au declarat că vor vota pentru PSRM. Pentru Partidul Democrat, condus de Vlad Plahotniuc, ar urma să voteze 14% dintre respondenți. Pe al treilea loc în preferințele alegătorilor se plasează Blocul ACUM, care este constituit din partidele politice Acţiune şi Solidaritate (PAS), pentru care au optat 13% dintre respondenți și Platforma Demnitate şi Adevăr (DA) − pentru ei și-ar da votul 9% dintre alegători.

O altă formaţiune – Partidul ŞOR ar putea obține aproximativ 5% din voturi.

În  favoarea Partidului Comuniștilor s-au pronunțat 3% dintre respondenți, iar pentru Partidul Liberal promit să voteze 1% dintre cei intervievați.

Cum (nu) zâmbesc partidele când este abordată tema aderării la UE sau întărirea relațiilor cu Federația Rusă,  urmăriți mai jos:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *