Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Igor Dodon, indignat că europarlamentarii…

Igor Dodon, indignat că europarlamentarii nu au precizat că și Ion Ceban a fost privat de voturi

Igor Dodon este de părerea că Rezoluția votată în Parlamentul European este „încă un rezultat al luptei politice dintre partidele de dreapta și al abuzurilor guvernării, comise începând cu limitarea atribuțiilor Președintelui și continuând cu alte acțiuni prin care au subminat statul de drept”.

„Sper ca, după votul de astăzi din Parlamentul European, cetățenii să se convingă odată în plus că direcția spre Vest este doar o poveste politică de care profită unele partide, iar banii pe care îi primește Moldova deseori nu ajung să fie folosiți în mod real pentru necesitățile societății, dar sunt folosiți în interesul partidelor proeuropeneˮ,  a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului s-a mai arătat indignat de faptul că nici un eurodeputat nu a găsit de cuviință să precizeze că și Ion Ceban a fost privat de voturile obținute la alegerile din Chișinău. Președintele susține că dacă europenii ar fi dat dovadă de o minimă obiectivitate, ei ar fi sancționat, mai întâi de toate, „derapajul statului de drept”.

Cu votul a 343 de europarlamentari, în Parlamentul European a fost adoptată o Rezoluție referitoare la criza politică din Moldova ca urmare a invalidării alegerilor locale de la Chișinău. În textul Rezoluției se solicită Comisiei Europene să suspende orice plăți prevăzute de asistență macrofinanciară, precum să suspende și sprijinul bugetar pentru Moldova.