FOTO/ Liderii căror state l-au felicitat pe Dodon cu ocazia zilei sale de naștere

Președintele Igor Dodon împlinește astăzi 44 de ani. Șeful statului a publicat pe pagina sa de Facebook o secvență video în care este felicitat de echipajul aeronavei la bordul căreia s-a întors astăzi în țară, după ce săptămâna trecută s-a aflat într-o vizită de lucru la Munchen, Germania. Președintele a primit felicitări și de la liderii mai multor state.

„Cu o astfel de dispoziție voi zbura acasă de la Moscova. Mulțumesc tuturor pentru felicitări și cuvinte bune”, a scris președintele pe pagina sa de Facebook.

Pentru că săptămâna trecută s-a aflat de fapt într-o vizită de lucru în Germania, dar nu în Federația Rusă, am contactat serviciul de presă pentru a afla de ce Igor Dodon revine în Moldova de la Moscova. Serviciul de presă al Președinției ne-a comunicat că șeful statului se afla în tranzit la Moscova. Întrebat dacă Igor Dodon a avut vreo întrevedere la Moscova, serviciul de presă a menționat că nu ne poate oferi un răspuns la această întrebare.

Pe parcursul zilei de astăzi, pe pagina de Facebook a Carmenei Sterpu, consultantul principal din cadrul serviciului de presă al Preşedinţiei, au fost publicate mai multe felicitări pentru Igor Dodon, venite de la mai mulți lideri de stat.

Șeful statului a fost felicitat de președintele rus, Vladimir Putin, de premierul Federației Ruse, Dmitri Medvedev, dar și de Patriarhul Kiril.

„Vreau să confirm că sunt dispus să continuăm dialogul nostru și lucrul constructiv pentru dezvoltarea cooperării ruso-moldovenești reciproc avantajoase în toate domeniile, în beneficiul popoarelor țărilor noastre”,  i-a scris Putin.

Pe parcursul a multor ani, Dumneavoastră cu mult devotament lucrați pentru prosperarea Patriei, bucurându-vă de o înaltă apreciere și respect în rândul cetățenilor Republicii Moldova”, se menționează în mesajul expediat președintelui de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kiril.

Dodon a mai primit mesaje de felicitare de la Președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, Președintele Republicii Armenia, Armen Sargsyan și președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev.

Foto: Carmena Sterpu


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    “Întrebat dacă Igor Dodon a avut vreo întrevedere la Moscova, serviciul de presă a menționat că nu ne poate oferi un răspuns la această întrebare.” Bineinteles, avut intrevedere cu taru, de nu se spune, ca trebe dat raport ce vorbi cu nemtii. sapoi cini putea sa felicite la el, decit alti diktatori de ceeasi teapa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *