Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon: O coaliție PDM-ACUM ar…

Dodon: O coaliție PDM-ACUM ar însemna dizolvarea parlamentului. Guvernul Chicu poate lucra până în 2023

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu admite scenariul potrivit căruia ACUM și PDM să formeze o coaliție și să demită Guvernul Chicu, lăsând socialiștii în opoziție. El a declarat, într-un interviu acordat pentru agenția rusă TASS, că acest lucru ar duce inevitabil la dizolvarea parlamentului.

Potrivit acestuia, eventualele alegeri anticipate ar aduce mai puține voturi democraților, iar PSRM ar obține mai multe mandate.

„Actualul Cabinet de miniștri poate lucra până la alegerile parlamentare din 2023. Nu cred că opoziția, care vorbește mult despre reforme în justiție și lupta cu corupția, nu va susține guvernul în acest sens sau va refuza să voteze inițiativele sociale privind îmbunătățirea bunăstării populației”, a afirmat șeful statului.

În cadrul aceluiași interviu, Dodon a spus că „nici președintele, nici socialiștii nu au vrut să destrame coaliția, dar Guvernul Sandu s-a dovedit a fi cel mai ineficient din istoria țării”.

La 13 noiembrie, a doua zi după ce democrații și socialiștii au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, Igor Dodon l-a desemnat pe Ion Chicu în calitate de candidat al funcția de premier, el prezentându-și programul și echipa și obținând voturile necesare de la deputații PDM și PSRM la aproape 16 ore.