Dodon: O coaliție PDM-ACUM ar însemna dizolvarea parlamentului. Guvernul Chicu poate lucra până în 2023

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, nu admite scenariul potrivit căruia ACUM și PDM să formeze o coaliție și să demită Guvernul Chicu, lăsând socialiștii în opoziție. El a declarat, într-un interviu acordat pentru agenția rusă TASS, că acest lucru ar duce inevitabil la dizolvarea parlamentului.

Potrivit acestuia, eventualele alegeri anticipate ar aduce mai puține voturi democraților, iar PSRM ar obține mai multe mandate.

„Actualul Cabinet de miniștri poate lucra până la alegerile parlamentare din 2023. Nu cred că opoziția, care vorbește mult despre reforme în justiție și lupta cu corupția, nu va susține guvernul în acest sens sau va refuza să voteze inițiativele sociale privind îmbunătățirea bunăstării populației”, a afirmat șeful statului.

În cadrul aceluiași interviu, Dodon a spus că „nici președintele, nici socialiștii nu au vrut să destrame coaliția, dar Guvernul Sandu s-a dovedit a fi cel mai ineficient din istoria țării”.

La 13 noiembrie, a doua zi după ce democrații și socialiștii au votat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Sandu, Igor Dodon l-a desemnat pe Ion Chicu în calitate de candidat al funcția de premier, el prezentându-și programul și echipa și obținând voturile necesare de la deputații PDM și PSRM la aproape 16 ore.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *