Candu anunță că îl va acționa în judecată pe Slusari

Andrian Candu anunță că îl va acționa în judecată pe Alexandru Slusari și îi va cere despăgubiri, deoarece acesta „face acuzații care aduce prejudicii imaginii unor colegi, dar și mie”.

„În anul 2014, Guvernul a garantat un împrumut din partea BNM celor trei bănci pentru a acoperi eventualele pierderi ale deponenților. Banii au fost alocați doar după ce BNM a alocat controlul acelor trei bănci, nu poate fi vorba despre vreo fraudare a sistemului bancar. Guvernul a luat cea mai bună decizie la acea oră, consultată cu cei mai buni specialiști”, a declarat Candu.

Democratul mai menționează că deciziile Guvernului sunt colective și dacă sunt vizați unii membri ai Executivului, ar trebui să răspundă toți miniștrii, inclusiv Maia Sandu.

Fostul speaker susține că Slusari își exprimă în fața presei „opiniile personale, neaprobate de comisie și Parlament”, pe care le califică drept declarații politice.

Potrivit Comisiei de anchetă cu privire la elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din R. Moldova și investigării fraudei bancare , „promotorul principal al acordării garanțiilor de stat” ar fi fost Andrian Candu, care era atunci ministru al Economiei.

„Comisia conchide că, în perioada când Guvernul a decis acordarea garanțiilor de stat pentru creditele de urgenţă acordate de Banca Naţională a Moldovei în valoare de 9,5 miliarde de lei, cele trei bănci au activat fără a dispune de o administrare specială de stat și au sustras sume colosale de bani din sistemul bancar al Republicii Moldova. Așadar, conducerea Guvernului și a Băncii Naționale au acționat în acea perioadă cel puțin cu neglijență crasă în serviciu”, este menționat în interpelarea expediată de președintele comisiei către PG și MAI.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *