Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Zece persoane suspectate de furt…

Zece persoane suspectate de furt și tâlhării, reținute de ofițerii de investigații

Oamenii legii au reținut zece persoane suspectate de jaf și tâlhării. Tinerii fac parte dintr-o grupare bine organizată și sunt suspectați de săvârșirea a șase infracțiuni grave și deosebit de grave în domeniul patrimonial, pe teritoriul raioanelor Strășeni, Ialoveni și Criuleni. Indivizii au vârstele cuprinse între 16 şi 30 de ani, sunt domiciliați în raioanele Călărași, Leova, Cantemir, Rîșcani și Nisporeni. Trei dintre ei sunt anterior condamnați pentru furt.

Suspecții sunt bănuiți că, în noaptea de 30 mai 2014, ar fi sustras de la poarta unei gospodării din satul Zubreşti, raionul Străşeni, o motocicletă, în sumă de 13 mii de lei.

De asemenea, la 11 februarie curent, bănuiții ar fi pătruns printr-o fereastră lăsată deschisă, în gimnaziul satului Pojorăni, raionul Ialoveni. Membrii grupului ar fi sustras din biroul directorului un calculator, un aparat xerox, un aparat fax, un video proiector, un notebook şi două microfoane, toate în valoare de peste 33 de mii de lei.

Ulterior, în noaptea de 15 februarie curent, tinerii, forţând uşa de la intrare a gimnaziului din satul Dolna, raionul Străşeni, ar fi sustras două laptopuri, două monitoare, nouă procesoare, un printer, un proiector de imagini, două boxe mari, cinci microfoane și un amplificator-mixer de sunet. Conform primelor estimări, bunurile furate se ridică la suma de 80 de mii de lei.

Tot membrii grupului, sunt suspectați de către ofițerii de investigații că ar fi pătruns, în noaptea de 16 februarie curent, în gimnaziul satului Roşcani, raionul Străşeni. De aici suspecții ar fi sustras trei laptopuri, cinci calculatoare, două imprimante, un proiector de imagini, trei boxe mari, un amplificator-mixer de sunet şi produse alimentare, toate în sumă de peste 112 mii de lei.

La doar câteva zile, în noaptea de 21 februarie curent, suspecții ar fi pătruns în Liceul Teoretic „Zubreşti” din raionul Străşeni, unde ar fi aplicat forţa fizică asupra paznicul, după care ar fi sustras două laptopuri, trei blocuri de sistemă, două monitoare, două proiectoare și două boxe.

De asemenea, în noaptea de 1 martie curent, în raionul Criuleni, satul Jevreni, bănuiții, prin forțarea geamului ar fi pătruns în incinta Gimnaziului ,,Mihai Eminescu”. După ce ar fi legat paznicul, ar fi forţat uşa biroului de informatică și ar fi sustras un televizor, douăzeci de calculatoare și un panou interactiv cu braţ pentru suport, în sumă de peste 88 de mii de lei.

La 2 martie curent, în urma investigațiilor întreprinse de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații de comun cu angajații IP Criuleni, IP Strășeni și BPDS „Fulger” au reținut membrii grupării. În urma percheziţiilor la domiciliile suspecţilor, forțele de ordine au depistat unele bunuri sustrase: 18 monitoare, 18 tastiere pentru calculator, 18 mouse-uri, 10 laptopuri, 2 proiectoare, 2 audio-boxe mari, 5 microfoane, un amplificator, mixer audio, un printer, 3 calculatoare de masă, 8 telefoane mobile. Tot în locuințele suspecților au fost depistate obiectele care au fost folosite de membrii grupului la comiterea infracțiunilor: un pistol pneumatic, îmbrăcăminte și cartele SIM.

În acest caz, bănuiții sunt cercetaţi penal în stare de arest în baza art. 186, art. 187 și 188 Cod Penal al RM. „Furt”, „Jaf” și „Tâlhăria”. Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă privațiune de liberate de până la 15 ani.