Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Moldova, „închisoare” pentru un…

VIDEO Moldova, „închisoare” pentru un condamnat în Italia

Sergiu Buruiană, unul dintre suspecții care i-au tuns forțat pe cei doi tineri din Călărași, nu s-a prezentat astăzi la Inspectoratul de Poliție Călărași, fiind citat legal, pentru a fi audiat. Potrivit anchetatorului de caz, Buruiană a solicitat, prin intermediul avocatului, ca audierea să fie amânată pentru luni, 20 august, în legătură cu unele chestiuni de familie. Până la acest moment au fost audiate doar două persoane dintre cele șase vizate în dosar. Un suspect este plecat peste hotare însă de la începutul lunii august. Nicio persoană nu a fost reținută.

Sergiu Buruiană, condamnat în Italia la detențiune pe viață pentru omor și vătămare intenționată gravă, se află în libertate, pentru că Republica Moldova nu-și extrădează cetățenii, conform prevederilor Constituției, și pentru că autoritățile italiene nu au expediat până în prezent setul de documente necesar pentru a-i recunoaște pedeapsa definitivă și pentru a o pune în aplicare în R. Moldova.

Buruiană nu este la prima abatere de la lege nici în R. Moldova. Numai în 2017, acesta a figurat în șase cauze contravenționale și într-un dosar penal pentru huliganism. În ultimul caz, acesta a fost pedepsit cu 220 de ore de muncă neremunerată în folosul statului și retragerea permisului de conducere pentru un termen de trei ani.

ZdG a fost la Călărași și a încercat să-l caute pe Sergiu Buruiană pentru a discuta despre cazul de la benzinărie, care ar fi avut loc încă la 9 iulie.

Citiți și: