VIDEO/ Moldova, „închisoare” pentru un condamnat în Italia

Sergiu Buruiană, unul dintre suspecții care i-au tuns forțat pe cei doi tineri din Călărași, nu s-a prezentat astăzi la Inspectoratul de Poliție Călărași, fiind citat legal, pentru a fi audiat. Potrivit anchetatorului de caz, Buruiană a solicitat, prin intermediul avocatului, ca audierea să fie amânată pentru luni, 20 august, în legătură cu unele chestiuni de familie. Până la acest moment au fost audiate doar două persoane dintre cele șase vizate în dosar. Un suspect este plecat peste hotare însă de la începutul lunii august. Nicio persoană nu a fost reținută.

Sergiu Buruiană, condamnat în Italia la detențiune pe viață pentru omor și vătămare intenționată gravă, se află în libertate, pentru că Republica Moldova nu-și extrădează cetățenii, conform prevederilor Constituției, și pentru că autoritățile italiene nu au expediat până în prezent setul de documente necesar pentru a-i recunoaște pedeapsa definitivă și pentru a o pune în aplicare în R. Moldova.

Buruiană nu este la prima abatere de la lege nici în R. Moldova. Numai în 2017, acesta a figurat în șase cauze contravenționale și într-un dosar penal pentru huliganism. În ultimul caz, acesta a fost pedepsit cu 220 de ore de muncă neremunerată în folosul statului și retragerea permisului de conducere pentru un termen de trei ani.

ZdG a fost la Călărași și a încercat să-l caute pe Sergiu Buruiană pentru a discuta despre cazul de la benzinărie, care ar fi avut loc încă la 9 iulie.

Citiți și:


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Lelea

    Da la noi asa-i moda-criminalii la libertate, cei care cer dreptate- la inchisoare, incompetentii la posturi inalte, cei cu studii- peste hotare in sclavie,hotii la guvernare, cei ce cistiga alegerile- in afara postului meritat…..cine mai are poate adauga…

  2. Petru Ursu

    Eu mă abțin să-l judec deoarece nu am împuterniciri și nici argumente convingătoare pentru așa ceva. Mă feresc să cred informațiilor auzite,citite care sunt tratate în diferite moduri. Părerea mea este că, dacă e vinovat,să fie pedepsit conform gravității celor săvârșite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *