(video/doc) Victoria dreptății! Tânăra încătușată din Strășeni merge acasă

Victoria Pruteanu, tânăra din Strășeni, condamnată joi, 21 ianuarie 2016 la 3 ani și opt luni de închisoare cu executare de către Mihaela Grosu-Gavriliță, judecătoare la Judecătoria Strășeni a fost eliberată din arest și trimisă în arest la domiciliu. Magistrata care ieri a condamnat-o a decis azi schimbarea măsurii preventive în privința tinerei care crește cinci copii, la solicitarea avocaților ei.

Cazul Victoriei Pruteanu, promovat de ZdG, a creat un val de reacții în societate. Mii de persoane au semnat o petiție prin care cereau eliberarea ei. ZdG a scris despre acest caz, dar și despre judecătoarea și procurorul care au contribuit la luarea acestei decizii.

Judecătoarea Mihaela Grosu-Gavriliță a dispus trimiterea tinerei în arest la domiciliu.

Vedeți aici decizia instanțeidoc 1

cebotari, facebookPrecizăm că, în acest caz, Victoria a fost asistată de avocați de la Promo-Lex, dar și de către Ion Gumeniuc, avocat din oficiu. Tot în acest caz s-a implicat și ministrul Justiției, Vladimir Cebotari. După ce a fost eliberată Victoria însă, ministru nu a ezitat să facă publicitate partidului pe care-l reprezintă, scriind pe o rețea de socializare că “JUSTIȚIA ÎN REPUBLICA MOLDOVA RENAȘTE!”, cel mai probabil, cu referire la sloganul unei campanii inițiate de Vlad Plahotniuc, Renaștem Moldova.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *