Ultima oră: CNA l-a suspendat pe șeful de direcție vizat în ancheta ZdG și a demarat o anchetă internă

În urma publicării articolului „Firma ascunsă a familiei unui şef de la CNA a “descins” în licitaţiile de la grădiniţe”, Direcţia generală securitate internă a iniţiat o anchetă de serviciu pe marginea faptelor expuse în materialul Ziarului de Gardă, anunță Centrul Național Anticorupție. 

Totodată, Viorel Chetraru, directorul CNA a dispus suspendarea din funcţie a colaboratorului vizat în investigaţie pe perioada anchetei de serviciu, precizează Centrul Național Anticorupție.

Ziarul de Gardă scrie în ediția de astăzi că  „firma controlată de familia unui şef de direcţie din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) a câştigat licitaţii de peste 1,2 milioane de lei de la începutul acestui an, aprovizionând mai multe grădiniţe din Chişinău cu produse alimentare. Agentul economic şi-a făcut loc pe piaţă după ce, la sfârşit de 2016, instituţia pe care acesta o reprezintă a participat la reţinerea a 23 de persoane, după gratii ajungând, pe lângă funcţionari, şi reprezentanţi ai unor firme care asigurau instituţiile publice, inclusiv grădiniţele, cu produse de calitate dubioasă. După reţineri, mai mulţi agenţi economici care figurau în dosarul penal au fost excluşi, direct sau indirect, din procesul de licitaţii, lăsând cale deschisă pentru firma şefului de direcţie de la CNA către contracte cu statul”.

Citiți articolul AICI: (DOC) Firma ascunsă a familiei unui șef de la CNA a „descins” în licitațiile de la grădinițe


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. ivancelgroaznic

    Anketa interna. shi vor acoperi totu sa nu stie nimeni nimik. asta se va intimpla, nu va fi decit multa galazhie, fara de resultat drept. Coruptsia traieshte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *