Riscă 5 ani de pușcărie, pentru falsificarea documentelor

Un bărbat riscă să fie condamnat la 5 ani de puşcărie pentru că a falsificat permise de conducere. Este vorba despre un locuitor al municipiului Bălți, în vârstă de 36 de ani, care este bănuit că a falsificat mai multe permise de conducere.

La sfârşitul lunii februarie curent, în adresa Direcției Nord a Inspectoratului Național de Investigații s-a adresat un bărbat. Acesta având suspiciuni că permisul său de conducere ar fi fals, a solicitat ofițerilor de investigație să verifice actul. După efectuarea expertizei de specialitate s-a demonstrat că acesta este fals.
Bărbatul a mai declarat polițiștilor, că permisul de conducere l-a primit de la o persoană pe nume „Victor”. Acesta, prin intermediul altor persoane cu funcţie de răspundere, l-a ajutat la perfectarea documentului, în schimbul a 450 de euro.

În cadrul anchetei, oamenii legii au stabilit că bărbatul, care susţine că ar avea o influenţă asupra unei persoane publice din cadrul Secţiei de Evidenţă Înmatriculare a Transporturilor şi Calificare a Conducătorilor Auto din municipiul Bălţi, încearcă să vândă altei victime, un permis de conducere, tot contrar sumei de 450 de euro.

De această dată, „Victor” a fost reţinut, în flagrant, în timp ce primea suma de bani, pentru eliberarea permisului de conducere promis.

La 10 martie curent, bărbatul a fost audiat în calitate de bănuit. El a declarat că persoana căreia a transmis banii și pentru care a primit permisul de conducere, este un angajat al Secţiei de Evidenţă Înmatriculare a Transporturilor şi Calificare a Conducătorilor Auto din municipiul Bălţi.

Astfel, s-a stabilit că un angajat în calitate de instructor auto la Î.S. „Combinatul de Instruire prin Cursuri din Bălţi” ar putea fi implicat într-o reţea de confecţionare, deţinere, vânzare şi folosire a documentelor false.

La 11 martie curent, ofițerii au desfășurat o percheziţie în biroul instructorului unde au fost depistate documente şi bani ale altor persoane, la momentul de faţă neidentificate, pe numele cărora urmau să fie perfectate actele false.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza art. 361 al. 2 Codul Penal al R. Moldova pentru „Confecţionarea, deţinerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ștampilelor sau sigiliilor false” și riscă privațiune de până la 5 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *