Procurorul general a numit un șef interimar la PCCOCS

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a numit un șef interimar la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), după ce Dorin Compan a fost suspendat din funcția respectivă, în legătură cu efectuarea unui control în cadrul instituției.

Astfel, fotoliul lui Compan va fi ocupat de către Ion Caracuian, procuror-șef al Secției Combaterea Torturii a Procuraturii Generale (PG).

„Numirea domnului Caracuian în această funcție are loc ca urmare a sistării executării Ordinului PG din 2 septembrie 2019 cu privire la dispunerea exercitării interimatului de procuror-șef la PCCOCS de către domnul Dorin Compan. Unul din motivele acestei numiri ține de experiența domnului Caracuian în combaterea torturii, în calitate de procuror-șef, componentă determinantă a competențelor PCCOCS”, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al PG, Emil Gaitur.

Cât ține de numirea unui interimar la Procuratura Anticorupție, Gaitur a declarat că nu deține informații.

Alexandr Stoianoglo a dispus la 9 decembrie efectuarea a unui control complex în cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) și PCCOCS. În legătură cu acest control, începând cu ziua de 10 decembrie, șeful PA, Viorel Morari și șeful PCCOCS, Dorin Compan, au fost suspendați din funcție. Potrivit unui comunicat de presă al PG, obiectivul controlului este de a evalua activitatea celor două unități ale Procuraturii

Foto: Cornelia Cozonac

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *