(VIDEO) Procurorii, obligați să deschidă dosar penal pe faptul agresării unei persoane cu dizabilități

Procurorii au fost obligați să deschidă dosar penal pe faptul agresării unei persoane cu dizabilități de către un angajat al Poliției Patrulare. Până în prezent, Procuratura Buiucani a emis două ordonanțe de refuz în pornirea urmăririi penale motivând că nu au fost identificate adresele martorilor.

Sursa Video: www.ZdG.md

Procurori au fost obligați de magistratul Victor Rățoi de la Judecătoria Buiucani să deschidă dosar penal pe cazul agresării lui Nicolae Ceban, un cetățean cu dizabilități. Acțiunea a avut loc în luna iulie curent. Între timp, Procuratura Buiucani a emis două ordonanțe de refuz în pornirea urmăririi penale motivând că nu au fost identificate adresele martorilor.

Nicolae Ceban spune că el a depus primul plângere pe acțiunile polițiștilor, dar procurorii au refuzat să cerceteze faptele și să inițieze o cauză penală. ”Polițistul ar trebui să vorbească frumos cu cetățenii, ei doar sunt plătiți din banii cetățenilor. N-ar trebui să-i îmbrâncească, să vorbească cu cuvinte urâte, cum s-a întâmplat la mine. Eu am mers să depun plângere pe ei, iar plângerea mea nu a fost examinată”, a declarat Nicolae Ceban.

Întrebat dacă era în stare de ebrietate, cum susține autorul plângerii, Victor Crețu, inspector de patrulare, a zis că, de fapt, el ar fi fost agresat de către Ceban. L-am întrebat cum putea să-l lovească un cetățean care are doar un deget, iar polițistul a răspuns că ”tot așa, cum a lovit-o pe soția dumnealui”.

Avocatul Alexandru Prisac s-a arătat mulțumit de decizia judecătorului Rățoi. ”În încheiere s-a menționat că refuzul procurului de a audia martorii noștri, pe motiv că nu cunosc date despre ei, magistratul a menționat că acesta nu poate fi un temei pentru refuz de a nu audia martorii noștri și a obligat Procuratura să-i audieze”, a menționat avocatul.

Pe aceleași fapte, tot la la Judecătoria Buiucani, se examinează și plângerea depusă de inspectorul Crețu. În acest caz procurorii au fost mai operativi, au audiat mai mulți martori și chiar a fost inițiată o cauză penală în privința lui Nicolae Ceban. La primele ședințe de judecată, unii cetățeni au și depus mărturii și în care spuneau că au văzut cum Ceban l-ar fi bătut pe polițistul Crețu. După mediatizarea în presă a acestui caz, procurorii au început să aducă în judecată alți martori. Unul dintre ei a declarat că n-a văzut cum era bătut polițistul, dar a povestit despre o altercație. Martorii lui Ceban, în schimb, nu sunt citați să depună mărturii. Procesul s-a amânat pentru luna februarie 2017.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *