Peste 400 de mii de țigarete de contrabandă, depistate la frontiera cu România

Poliţiştii de frontieră au reținut trei moldoveni care transportau cu un atelaj hipo 24.382 de pachete de țigări, de diferite mărci comerciale, pe care intenționau să le treacă ilegal peste râul Prut.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar căutările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea de contrabandă.

La data de 22 martie curent, acționând în baza unei informaţii operative, poliţiştii de frontieră au declanşat, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni, o acţiune de prevenire şi combatere a contrabandei cu tutun. În cadrul acestei acţiuni, în jurul orei 18:00, inspectorii de frontieră au observat, la doar 400 de metri de la graniță, mai multe persoane care se deplasau cu o căruță încărcată cu colete voluminoase.

Echipa operativă aflată la fața locului a procedat la somarea legală a persoanelor, care nu s-au supus avertismentului, abandonând atelajul hipo și au încercat să se ascundă în fâșia forestieră. Urmare acțiunilor întreprinse, polițiștii de frontieră au reținut trei bărbați, aceștia s-au dovedit a fi locuitori ai satelor Taxobeni și Sculeni, cu vârste cuprinse între 20 și 29 de ani.

În căruță au fost descoperite 30 de colete, ambalate în folie de polietilenă de culoare neagră, ce conțineau 24.382 de pachete de țigări, în valoare de aproximativ 162 de mii de lei. Atelajul hipo a fost indisponibilizat pe teritoriul Sectorului Poliției de Frontieră Sculeni, iar țigările depozitate la sediul Direcției regionale Vest, până la elucidarea tuturor circumstanțelor infracțiunii.

În baza cazului dat a fost intentat dosar penal pentru contrabandă. Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă pedeapsă cu închisoarea de la 3 până la 10 ani.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *