Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Percheziții în câteva localități din…

Percheziții în câteva localități din țară pe o cauză penală care vizează „pregătirea dezordinilor în masă”

Oamenii legii au deschis cu percheziții, vineri dimineață, 10 martie, la mai mulți figuranți, în câteva localități din țară, pe o cauză penală care vizează pregătirea dezordinilor în masă, anunță Inspectoratul General al Poliției (IGP).

Perchezițiile sunt desfășurate de angajații Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratul național de investigații (INI) și cei ai Direcției Generale Urmărire Penală, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

În toamna anului 2022, oamenii legii au efectuat mai multe percheziții cu privire la pregătirea dezordinilor în masă. Atunci, procurorii au anunțat că au atribuit statut de bănuit față de opt persoane și au ridicat 380 000 lei în timpul perchezițiilor.

Tot atunci, în urma verificărilor, au mai fost confiscate și înscrisuri de ciornă care conțin contacte telefonice ale persoanelor care participau la proteste, telefoane mobile, un pistol pneumatic neînregistrat, articole pirotehnice și cânepă.