Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   O femeie care s-a dat…

O femeie care s-a dat drept clarvăzătoare, condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru șapte episoade de escrocherie

Sursa: Procuratura Generală a Republicii Moldova
Sursa: Procuratura Generală a Republicii Moldova

O femeie din raionul Glodeni a fost recunoscută vinovată pentru săvârșirea a șapte episoade de escrocherie, inclusiv pentru că s-a dat drept clarvăzătoare, stabilindu-i-se o pedeapsă definitivă sub formă de închisoare pe un termen de 5 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și a exercita activitate economico-financiară pe un termen de 4 ani. Femeia de 42 de ani a mai fost anterior condamnată.

Procurorii din cadrul Procuraturii raionului Glodeni i-au înaintat învinuirea pe faptul că, inculpata, în perioada anilor 2019 – 2021, cu scopul de dobândire ilicită a bunurilor altei persoane, prin convingerea victimelor să procure în credit telefoane pe numele lor, însă pe care să le predea ei, promițând că va achita rata lunară, a dobândit șase telefoane mobile.

Bunurile primite le vindea unor terțe persoane la un preț mai mic, iar banii îi însușea.

La fel, inculpata, la data de 7 mai 2021, acţionând din interes material, aflându-se într-un apartament din mun. Bălţi, s-a dat drept clarvăzătoare şi, susţinînd că are puteri miraculoase de vindecare, l-a indus în eroare pe un bărbat sub pretextul că îl poate trata pe fratele său, o persoană cu nevoi speciale. Astfel, a dobândit ilicit suma de 6 000 de lei.

Inculpata și-a recunoscut vinovăția în comiterea faptelor imputate.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel la Curtea de Apel Bălți, în termen de 15 zile.