Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Nemulțumirile din cadrul Consiliului Uniunii…

Nemulțumirile din cadrul Consiliului Uniunii Avocaților continuă. Încă un membru și-a dat demisia

Foto: unimedia.info

În semn de solidaritate și susținere a avocatului Victor Panțîru, care și-a dat recent demisia din funcția de membru al Consiliului Uniunii Avocaților în semn de protest, încă un membru al Consiliului își anunță demisia. Este vorba despre avocatul Victor Burac, care a decis să susțină acțiunea de protest a lui Panțîru, după ce Procuratura Anticorupție a confirmat că președintele Uniunii Avocaților, Emanoil Ploșnița, este vizat într-un dosar penal.

„Am examinat şi eu cererea de demisie a tizului Victor PANŢÎRU. Am văzut şi eu că din partea consilierilor nu a venit mai nici o reacţie. Eu am una. De susţinere şi solidaritate cu Dumnealui. Şi din aceste considerente îmi depun şi eu astăzi cererea mea de demisie din poziţia de membru al Consiliului UA RM”, susține Victor Burac.

În cererea adresată președintelui Uniunii Avocaților și Decanului Baroului Chișinău, avocatul precizează că cererea sa de demisie nu trebuie interpretată sau comentată ca făcând parte dintr-un scenariu: „Eu am scenariul meu, pe care mi-l stabilesc singur, cred că am suficientă inteligență, pregătire și experiență pentru asta”.

Victor Burac a refuzat să ofere mai multe detalii pentru ZdG despre cererea sa de demisie, declarând că nu comentează situația creată.

Avocatul Victor Panţâru, membru al Consiliului Uniunii Avocaţilor, a anunţat recent că îşi dă demisia din cadrul Consiliului în semn de protest, după ce PA a confirmat că Emanoil Ploşniţă are calitatea de învinuit în cadrul unei cauze penale. Consider ferm că o persoană pusă sub învinuire, nu mai poate deţine o funcţie de conducere, deşi urmează să se bucure din plin de prezumţia nevinovăţiei. Asemenea persoană nu îşi mai dedică eforturile în interesul Instituţiei şi comunităţii, ci va fi preocupată de propriile interese”, acuză Panţâru, care a fost delegat în Consiliul Uniunii Avocaţilor din partea a 144 de avocaţi ai Baroului Chişinău în aprilie 2016.

ZdG a scris recent că şi Victor Panţâru este învinuit de o fostă clientă de faptul că nu şi-ar fi exercitat corect atribuţiile într-un dosar pe care l-a avut în gestiune, plângerea fiind examinată în această perioadă la Comisia de Etică şi Disciplină a Uniunii Avocaţilor.

Emanoil Ploşniţa, preşedintele Uniunii Avocaţilor, este învinuit că, prin intermediul unei companii la care figurează în calitate de administrator ar fi încercat să obţină dreptul de proprietate asupra unui teren din centrul capitalei. Dosarul penal pe numele şefului Uniunii are la bază un litigiu care durează de peste 15 ani.

Foto: unimedia.info