Nemulțumirile din cadrul Consiliului Uniunii Avocaților continuă. Încă un membru și-a dat demisia

În semn de solidaritate și susținere a avocatului Victor Panțîru, care și-a dat recent demisia din funcția de membru al Consiliului Uniunii Avocaților în semn de protest, încă un membru al Consiliului își anunță demisia. Este vorba despre avocatul Victor Burac, care a decis să susțină acțiunea de protest a lui Panțîru, după ce Procuratura Anticorupție a confirmat că președintele Uniunii Avocaților, Emanoil Ploșnița, este vizat într-un dosar penal.

„Am examinat şi eu cererea de demisie a tizului Victor PANŢÎRU. Am văzut şi eu că din partea consilierilor nu a venit mai nici o reacţie. Eu am una. De susţinere şi solidaritate cu Dumnealui. Şi din aceste considerente îmi depun şi eu astăzi cererea mea de demisie din poziţia de membru al Consiliului UA RM”, susține Victor Burac.

În cererea adresată președintelui Uniunii Avocaților și Decanului Baroului Chișinău, avocatul precizează că cererea sa de demisie nu trebuie interpretată sau comentată ca făcând parte dintr-un scenariu: „Eu am scenariul meu, pe care mi-l stabilesc singur, cred că am suficientă inteligență, pregătire și experiență pentru asta”.

Victor Burac a refuzat să ofere mai multe detalii pentru ZdG despre cererea sa de demisie, declarând că nu comentează situația creată.

Avocatul Victor Panţâru, membru al Consiliului Uniunii Avocaţilor, a anunţat recent că îşi dă demisia din cadrul Consiliului în semn de protest, după ce PA a confirmat că Emanoil Ploşniţă are calitatea de învinuit în cadrul unei cauze penale. Consider ferm că o persoană pusă sub învinuire, nu mai poate deţine o funcţie de conducere, deşi urmează să se bucure din plin de prezumţia nevinovăţiei. Asemenea persoană nu îşi mai dedică eforturile în interesul Instituţiei şi comunităţii, ci va fi preocupată de propriile interese”, acuză Panţâru, care a fost delegat în Consiliul Uniunii Avocaţilor din partea a 144 de avocaţi ai Baroului Chişinău în aprilie 2016.

ZdG a scris recent că şi Victor Panţâru este învinuit de o fostă clientă de faptul că nu şi-ar fi exercitat corect atribuţiile într-un dosar pe care l-a avut în gestiune, plângerea fiind examinată în această perioadă la Comisia de Etică şi Disciplină a Uniunii Avocaţilor.

Emanoil Ploşniţa, preşedintele Uniunii Avocaţilor, este învinuit că, prin intermediul unei companii la care figurează în calitate de administrator ar fi încercat să obţină dreptul de proprietate asupra unui teren din centrul capitalei. Dosarul penal pe numele şefului Uniunii are la bază un litigiu care durează de peste 15 ani.

Foto: unimedia.info

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Nu pot zice cat e de curat si corest in ale profesiei acest Victor Burac, dar faptul că s-a asociat lui Pantâru, nu-l ooreaza deloc. Pantâru nu e celcare pare, care se dă și ONG-istul și aparatorul care se pretinde. scirs doua numere in urma ZDG despre meserialul Pantâru, O confirm și ei, prin propria experiență. Pantâru m-a vândut (lui Plahotniuc sau cuiva din aceeași ”lume”) în dosarul împotriva Companiei Tele-Radio MOldova acum doi ani. Dupa ce nu a aparat cauza in prima instanță (a pactizat cu presedinta judecătoriei Centru (un nume straniu, ca si ea) a tergiversat recursul in a instaanța a doua și a înmormântat dosarul cu zile… Asa ca pentru V. Pantâru ca avocat, în loc să protestați alaturi de el, mai spuneți-i ”amin”. Și va fi mai corest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *