Inspectori de patrulare, agresaţi fizic de un şofer beat

Un bărbat, în vârstă de 35 ani, a fost condamnat la detenţie pentru aplicarea violenţei faţă de doi inspectori de patrulare.

Procuratura din Hânceşti a stabilit că, în iulie 2014, inspectorii au stopat un automobil, la volanul căruia se afla un bărbat suspectat că ar fi condus în stare de ebrietate. La cererea poliţiştilor de a fi supus testării alcooscopice, acesta le-a vorbit necenzurat oamenilor legii şi împreună cu un pasager i-a agresat fizic, deteriorându-le vestimentaţia şi bastonul de dirijare din dotare, aplicându-le multiple lovituri cu pumnii şi picioarele. În urma testării şoferului, s-a constatat că acesta era în stare de ebrietate alcoolică, cu alcoolemie în aerul expirat de 0,88mg/l.

Pentru comiterea violenţei faţă de o persoană cu funcţie de răspundere în scopul sistării activităţii ei de serviciu, inculpatul a fost recent condamnat la 6 luni de detenţie, cu achitarea în folosul părţilor vătămate a sumei de 10 mii de lei, drept prejudiciu moral cauzat prin infracţiune.

Între timp a fost identificat pasagerul care-l însoţea pe inculpat, la moment cauza penală în privinţa lui fiind pe rolul Judecătoriei Hânceşti.

Sentinţa este cu drept de atac.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *