Fostul şef-adjunct al Inspectoratului de poliţie Taraclia, condamnat la 5 ani

Fostul şef-adjunct al Inspectoratului de poliţie Taraclia a fost condamnat pentru comiterea, prin extorcare, a coruperii pasive.

Potrivit celor constatate de procurori, în cursul lunii mai 2013, şeful-adjunct al Inspectoratului de poliţie Taraclia a extorcat de la un localnic 2000 de lei pentru a nu-l priva de dreptul de port armă, ridicată în legătură cu pornirea unei proceduri contravenţionale pentru tragere în locuri neprevăzute în aceste scopuri, a nu-i confisca arma deţinută legal şi a o restitui acestuia. Poliţistul a fost reţinut în flagrant de procurorii anticorupţie şi angajaţii Serviciului securitate internă şi combatere a corupţiei al MAI, imediat după primirea sumei estorcate.

Pe 24 iunie 2013, Procuratura Anticorupţie a înaintat un demers Ministerului Afacerilor Interne prin care a solicitat suspendarea provizorie din funcţie a şefului-adjunct al Inspectoratului de poliţie Taraclia. Ministerul Afacerilor Interne a respins demersul procurorilor, la scurt timp, învinuitul fiind transferat în funcţia de şef-adjunct al Inspectoratului de Poliţie Leova.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei Taraclia, poliţistul a fost recunoscut vinovat şi condamnat la 5 ani închisoare cu suspendare, amendat cu 20 mii lei şi privat de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 3 ani.

Procurorii consideră pedeapsa aplicată inculpatului ca fiind prea blîndă şi anunţă că o vor contesta, solicitînd condamnarea acestuia la închisoare cu executare.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *