Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Executorul judecătoresc, despre care ZdG…

Executorul judecătoresc, despre care ZdG a scris că a organizat licitații dubioase pentru vânzarea terenurilor publice, a fost sancționat

Joi, 4 iunie, Colegiul Disciplinar de pe langa Ministerul Justitiei a admis sesizarea Consiliului UNEJ și a suspendat licența executorului judecătoresc Evelina Marianciuc, cea despre care ZdG a scris că a organizat licitații dubioase prin care mai multe terenuri publice au fost înstrăinate.Informația a fost confirmată pentru ZdG de către reprezentanții UNEJ.

Amintim că, în februarie 2015, ZdG a scris că un executor judecătoresc (Evelina Marianciuc), în temeiul unei încheieri judecătoreşti suspecte, şi-a atribuit rolul de autoritate publică locală, organizând singur licitaţii de comercializare a terenurilor publice. De obicei, licitaţiile erau anunţate într-un ziar cu tematică creştină, fiind câştigate de firme necunoscute, cu interese în construcţii, fondate „la pachet”. Doi magistraţi de la Judecătoria Botanica au calificat ca fiind legale acele licitaţii, astfel că, în prezent, mai multe terenuri publice sunt trecute în proprietate privată.