Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Doi tineri, condamnați pentru contrabanda…

Doi tineri, condamnați pentru contrabanda cu substanțe narcotice

Doi bărbaţi din capitală au fost condamnaţi pentru comiterea mai multor infracţiuni, printre care contrabanda cu substanţe narcotice în proporţii deosebit de mari.

Procuratura Generală a stabilit că, în decembrie 2013, unul dintre inculpaţi a organizat transportarea a peste 4 kg de marijuana din or. Atena, Grecia în R. Moldova, iar complicele acestuia urma să le recepţioneze prin intermediul coletelor. Astfel, pe 24 decembre 2013, substanţele narcotice au fost recepţionate şi transportate de către unul dintre inculpaţi în or. Durleşti. Ambii infractori au fost reţinuţi în timp ce se deplasau cu mijlocul de transport în care au fost depistate 4 kg şi 636 grame de marijuana. Fiind transportaţi la Dispensarului Republican de Narcologie, experţii au stabilit că, bărbaţii erau sub influenţa alcoolului şi a substanţelor narcotice.

Prin sentinţa Judecătoriei Centru din aprilie 2014, inculpaţii, în vârstă de 28 şi 25 de ani, au fost condamnaţi la pedepse non-privative de libertate, însă procurorii au contestat sentinţa pe care au considerat-o ca fiind prea blândă. Prin decizia Curţii de Apel Chişinău a fost anulată sentinţa primei instanţei şi inculpaţii au fost condamnaţi la 4 şi, respectiv, 1 an închisoare cu executare, cu privarea de dreptul de a conduce mijlocul de transport timp de 5 ani şi cu privarea dreptului de a activa în sfera farmaceutică timp de 5 ani. De asemenea, a fost confiscată unitatea de transport în care au fost transportate substanţele narcotice.
Decizia este cu drept de atac.