Doi judecători demişi de CSM, salvaţi de CSJ

În ultima sedinţă a Consiliului Superior al Magistraturii din 2014, 4 judecători erau demişi din funcţie: Nicolae Nogai, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare de către Curtea de Apel Chişinau pentru că ar fi adoptat o decizie ilegală, Aurelia Parpalac, Mihai Antonov si Grigore Druguş, toţi de la Curtea de Apel Bender, desfiinţată anul trecut. Nogai a fost demis în urma deciziei judecătoreşti, iar ceilalţi, pentru că au solicitat să fie transferaţi la Curtea de Apel Chişinău, iar CSM i-a refuzat.

Antonov, care a fost la un moment dat preşedintele Curţii de Apel Bender şi Aurelia Parpalac nu au fost însă de acord cu decizia CSM, pe care au atacat-o în instanţa de judecată. Recent, pe 27 ianuarie 2015, CSJ a decis suspendarea executării hotărârii CSM.

Acest subiect va fi discutat în şedinţa de astăzi a CSM, fiind inclus pe ordinea de zi la capitolul Diverse:

“Cu privire la încheierea Curţii Supreme de Justiţie nr. 3-4/15 din 27 ianuarie 2015 despre suspendarea executării hotărîrii CSM nr. 1052/35 din 30 decembrie 2014 privind propunerea eliberării din funcţia de judecător a lui Mihai Antonov şi Aurelia Parpalac”.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *