Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ A fost desemnat un…

DOC A fost desemnat un nou judecător-raportor, al treilea la număr, în dosarul în care deputatul „ȘOR” Denis Ulanov este cercetat pentru „escrocherie”: ședințele au fost reluate

Magistratul Alexandru Negru a fost desemnat în calitate de judecător-raportor în dosarul în care deputatul „ȘOR” Denis Ulanov este cercetat pentru „escrocherie”. Astfel, o nouă ședință de judecată în procesul în care deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov este cercetat pentru escrocherie se desfășoară miercuri, 13 octombrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Ședința în procesul în care este vizat deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov este programată pentru miercuri, 12 octombrie, cu începere de la ora 13:00.

Alexandru Negru este al treilea judecător-raportor pe caz, după ce la 22 septembrie partea apărării a cerut recuzarea judecătorului-raportor, Ion Morozan, cererea în acest sens fiind admisă. Morozan a fost numit raportor pe acest caz după ce la prima ședință de judecată în cazul lui Ulanov, în care este bănuit de „escrocherie”, întregul complet de judecători căruia i-a fost repartizată cauza a înaintat declarație de abținere de la examinarea dosarului, aceasta fiind acceptată.

Foto: magistrat.md

Alexandru Negru a fost numit în 2014 în funcția de judecător la Judecătoria Buiucani. În 2019, prin decretul președintelui de atunci al R. Moldova Igor Dodon, Alexandru Negru a fost numit în funcția de magistrat până la atingerea plafonului de vârstă. În 2020, Alexandru Negru a declarat că obținut un salariu anual 266 781 de lei de la Judecătoria Chișinău, ceea ce constituie 22 231 de lei lunar. Anterior, acesta a examinat dosarul lui Dorin Chirtoacă, chiar dacă fostul primar a cerut recuzarea acestuia de mai multe ori. Potrivit Magistrat.md, înainte de a deveni judecător, Negru a activat la Întreprinderea municipală „Servicii Locative Rîșcani” și „Servicii Locative Centru”.


Ședința de judecată în procesul în care este vizat deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov care urma să aibă loc la 22 septembrie la Judecătoria Chișinău, sediu Buiucani, a fost amânată după ce partea apărării a cerut recuzarea noului judecător-raportor, Ion Morozan, cererea în acest sens fiind admisă.

O altă ședință de judecată în procesul în care este vizat deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov care a fost programată pentru luni, 13 septembrie, la Judecătoria Chișinău, sediu Buiucani, a fost amânată, întrucât, atunci, magistrata Angela Catană, care face parte din completul de judecători care examinează cauza, se afla în concediu medical.

Anterior, ZdG a scris că Ion Morozan examinează dosarul fostului deputat PDM, Constantin Țuțu. Magistratul activează de 15 ani în sistemul judecătoresc.

Prima ședință de judecată în procesul în care este vizat deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov s-a desfășurat la 9 august. Atunci, ședința s-a încheiat în câteva minute de la începere, întrucât Completul de judecată căruia i-a fost repartizată cauza spre examinare a înaintat declarație de abținere de la examinarea acestei cauze penale, cererea în acest sens fiind aprobată. Judecătorul responsabil de caz era Eugeniu Beșelea.

Citiți și: DOC/ Prima ședință în procesul în care este vizat deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov s-a încheiat: Completul de judecată a înaintat declarație de abținere de la examinarea cauzei

La 30 iulie curent, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au anunțat că Procuratura Anticorupție (PA) a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov este acuzat de „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume, spun reprezentanții Procuraturii Generale (PG).

Cauză penală face parte din dosarul denumit generic „Frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, potrivit unui comunicat emis de PG, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 9,7 milioane de lei.

Deputatul partidului politic „Șor” Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară. Parlamentarii au votat la 22 martie curent pentru aprobarea cererii procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității pentru anchetarea și arestarea lui Ulanov, acesta fiind bănuit de „escrocherie” și „spălării de bani”.

Ulterior, Ulanov a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior fiind eliberat și cercetat în stare de libertate. El se declară nevinovat.