Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Încă o ședința de…

DOC Încă o ședința de judecată în procesul în care este cercetat deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov – amânată: noul judecător-raportor a fost înlăturat în urma cererii de recuzare depusă de parlamentar

O nouă ședință de judecată în procesul în care este vizat deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov care urma să aibă loc miercuri, 22 septembrie, la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a fost amânată după ce partea apărării a cerut recuzarea noului judecător-raportor, Ion Morozan, cererea în acest sens fiind admisă.

Dosarul a ajuns în procedura magistratului Morozan după ce la prima ședință de judecată în cazul lui Ulanov, în care este bănuit de „escrocherie”, întregul complet de judecători căruia i-a fost repartizată cauza a înaintat declarație de abținere de la examinarea dosarului, aceasta fiind acceptată.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă deputatul Denis Ulanov a declarat că la ședința de judecată de miercuri, 22 septembrie, a înaintat cerere de recuzare în privința judecătorului-raportor pe caz Ion Morozan.

„Ion Morozan, judecătorul raportul în acest dosar practic s-a autorecuzat ținând cont de niște fapte pe care dumnealui le-a prezentat. Eu am înaintat cerere de recuzare în privința judecătorului Morozan și cererea a fost admisă. Ședința a fost amânată pentru că, deocamdată, nu a fost numit un alt judecător-raport pe acest caz. Așteptăm următoarea ședință de judecată în care va fi alt raportor”, a declarat Denis Ulanov.

O altă ședință de judecată în procesul în care este vizat deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov care a fost programată pentru luni, 13 septembrie, la Judecătoria Chișinău, sediu Buiucani, a fost amânată, întrucât, atunci, magistrata Angela Catană, care face parte din completul de judecători care examinează cauza, se afla în concediu medical.

Anterior, ZdG a scris că Ion Morozan examinează dosarul fostului deputat PDM, Constantin Țuțu. Magistratul activează de 15 ani în sistemul judecătoresc.

Prima ședință de judecată în procesul în care este vizat deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov s-a desfășurat la 9 august. Atunci, ședința s-a încheiat în câteva minute de la începere, întrucât Completul de judecată căruia i-a fost repartizată cauza spre examinare a înaintat declarație de abținere de la examinarea acestei cauze penale, cererea în acest sens fiind aprobată. Judecătorul responsabil de caz era Eugeniu Beșelea.

Citiți și: DOC/ Prima ședință în procesul în care este vizat deputatul Partidului „ȘOR” Denis Ulanov s-a încheiat: Completul de judecată a înaintat declarație de abținere de la examinarea cauzei

La 30 iulie curent, reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au anunțat că Procuratura Anticorupție (PA) a finalizat și expediat în judecată cauza penală în care deputatul Partidului Politic „ȘOR” Denis Ulanov este acuzat de „escrocherie” și „spălare de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale. Rechizitoriul cuprinde 630 de file, iar întreg probatoriul însumează 81 de volume, spun reprezentanții Procuraturii Generale (PG).

Cauză penală face parte din dosarul denumit generic „Frauda bancară”, iar pentru recuperarea prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii, potrivit unui comunicat emis de PG, procurorii au instituit sechestre pe bunurile acestuia estimate la peste 9,7 milioane de lei.

Deputatul partidului politic „Șor” Denis Ulanov a rămas fără imunitate parlamentară. Parlamentarii au votat la 22 martie curent pentru aprobarea cererii procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind ridicarea imunității pentru anchetarea și arestarea lui Ulanov, acesta fiind bănuit de „escrocherie” și „spălării de bani”.

Ulterior, Ulanov a fost reținut pentru 72 de ore, iar ulterior fiind eliberat și cercetat în stare de libertate. El se declară nevinovat.