Principală  —  IMPORTANTE   —   CSM a stabilit data convocării…

CSM a stabilit data convocării ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor

Adunarea Generală a Judecătorilor, anul 2019

Adunarea Generală a Judecătorilor urmează să fie convocată pe 17 martie 2023, în cadrul căreia vor fi aleși membrii permanenți ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din rândul judecătorilor.

În ședința din 14 februarie, plenul CSM a aprobat proiectul agendei ședinței Adunării Generale a Judecătorilor.

„Plenul CSM hotărăște: se convoacă ședința Adunării Generale a Judecătorilor pe 17 martie 2023, ora 10:00. Se stabilește următorul proiect al agendei ședinței Adunării Generale a Judecătorilor din 17 martie 2023: aprobarea modificărilor operate în Regulamentul cu privire la funcționarea Adunării Generale a Judecătorilor; alegerea membrilor permanenți ai Consiliului Superior al Magistraturii din rândul judecătorilor.

Hotărârea poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile”, a declarat președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.

Conform legislației, Adunarea Generală a Judecătorilor este unul din organele autoadministrării judecătoreşti şi asigură realizarea practică  a principiului autoadministrării judecătoreşti. Adunarea Generală a Judecătorilor este constituită din judecătorii tuturor instanţelor judecătoreşti.

Votarea membrilor permanenţi şi supleanţi ai CSM, ai Colegiului pentru selecţie şi cariera judecătorilor, ai Colegiului pentru evaluarea performanţelor judecătorilor este secretă şi se desfăşoară în cabina de vot special amenajată, sub supravegherea membrilor Comisiei speciale.

Hotărârile Adunării se adoptă cu votul majorităţii simple a judecătorilor prezenţi şi se semnează de către preşedintele şi secretarul şedinţei, fiind numerotate în ordine consecutivă pe anul curent.