Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Contraprotest în cazul autocarelor incendiate

Contraprotest în cazul autocarelor incendiate

După ce la începutul lunii august reprezentanții unei companii de transport căreia i-au fost incendiate autocarele au protestat în fața Guvernului, astăzi, 12 august, cei învinuiți de comiterea infracțiunilor au organizat un contraprotest. Aceștia au adus mai multe autocare în PMAN și susțin că acuzațiile care li se aduc sunt nefondate.

Potrivit susținătorilor veniți în PMAN, dosarele privind incendierea autocarelor au fost fabricate, iar concurenții acestora urmăresc eliminarea companiei de transport de pe piață.

„Nu există nicio probă pertinentă care să demonstreze vinovăția angajaților mei. Nu există niciun act care să valorifice prejudiciul de 2 milioane de lei care ni se incriminează. Mai întâi au fost acuzați de incendiere, dar nu s-au găsit probe și au fost eliberați. Apoi, li s-au adus acuzații de omor, dar la fel, nu existau probe. Acest fapt a condiționat plecarea lor din țară”, spune administratorul companiei.

Acesta mai susține că alte două persoane reținute pentru șantaj nu sunt implicate în aceste acțiuni: „Au fost reținute pentru 30 de zile și au fost torturate, intimidate, pentru a da supoziții false.”

Aceștia solicită organelor competente să desfășoare o anchetă corectă, iar inculpații să-și demonstreze nevinovăția în stare de libertate.

Menționăm că la 5 augusut Procuratura muncipiului Chişinău a comunicat despre finalizarea şi expedierea în judecată a cauzei penale de învinuire a trei persoane în cazul autocarelor incendiate. Este vorba despre un actual şi un fost poliţist, precum şi un civil, care au fost reţinuţi acum trei luni, după ce ar fi comis o serie de  distrugeri şi deteriorări intenţionate prin incendierea bunurilor firmei concurente de transport.