Concursul pentru funcția de procuror general: Câte dosare au fost depuse

Până în prezent, opt candidați au depus dosarele pentru a participa la concursul de ocupare a funcției de procuror general al Republicii Moldova.

Anunțul a fost făcut de către ministra Justiției, Olesea Stamate, care nu a spus care sunt numele candidaților, menționând că încă nu i-au fost „livrate” asemenea informații.

„Cel mai corect este să așteptăm să fie depuse toate dosarele și luni, la prima oră, să fie făcute publice”, a precizat Stamate după ședința Guvernului din 18 octombrie.

Concursul de preselecție a candidaților pentru funcția de procuror general a fost lansat al 1 octombrie. Termenul-limită pentru depunerea dosarelor este 20 octombrie, ora 23.59.

Joi, 17 octombrie, Ministerul Justiției a anunțat cine sunt cei șapte membri ai Comisiei de selectare a candidaților la funcția de procuror general.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *