Principală  —  IMPORTANTE   —   Comisia Vetting anunță cine sunt…

Comisia Vetting anunță cine sunt cei șapte subiecți, aflați în proces de evaluare, față de care nu au fost identificate dubii de integritate

Comisia Vetting anunță vineri, 23 februarie, că a trimis notificări cu privire la audieri către șapte subiecți aflați în proces de evaluare, față de care nu au fost identificate dubii de integritate. Printre aceștia sunt judecătorii Diana Stănilă (Curtea de Apel Bălți), Stela Procopciuc (Curtea de Apel Bălți), Stella Bleșceaga (Judecătoria Chișinău), Adrian Cerbu (Judecătoria Criuleni) și Ion Munteanu (procuror general interimar), evaluați în calitate de candidați la funcția de judecător la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

Totodată, potrivit comunicatului, Comisia susține că nu a identificat dubii în privința candidatului la funcția de membru în Colegiul pentru selecția și evaluarea judecătorilor al CSM, judecătorul Dumitru Racoviță (Judecătoria Ungheni), și în privința candidatei la CSM, Tatiana Tabuncic (membră a Consiliului de Integritateprofesor în cadrul facultății de drept USM).

„Ultimii doi sunt evaluați în baza criteriilor stabilite în Legea 26/2022privind unele măsuri aferente selecției candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Prin urmare, după analizarea informației acumulate, Comisia nu a identificat dubii care să necesite discuții în cadrul unei audieri conform articolului 12 din Legea nr. 26/2022 în privința a doi subiecți și conform articolului 15 din Legea nr. 65/2023, în privința a cinci subiecți. Cu toate acestea, candidații au fost invitați să participe online la o audiere, cu înregistrare video, care va fi ulterior disponibilă pe pagina web a Comisiei www.vettingmd.eu.

Subiecții notificați au opțiunea de a participa sau de a nu participa la audieri. De asemenea, în cazul neparticipării, se solicită confirmarea corectitudinii și valabilității informațiilor furnizate în declarații, chestionarul de etică și răspunsurile ulterioare”, se spune în comunicat.

Comisia Vetting a programat audierea online, care va avea loc în regim de video conferință, pentru data de 4 martie 2024.