Cine este judecătorul desemnat de CSM în funcția de președinte interimar al Curții Supreme de Justiție

Magistratul Vladimir Timofti a fost desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în funcția de președinte interimar al Curții Supreme de Justiție (CSJ), asta după ce Ion Druță, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, a demisionat din funcția respectivă. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.
Desemnarea lui Timofti la CSJ a avut loc în cadrul unei ședințe a CSM care nu a fost anunțată din timp și nu a fost transmisă live. Potrivit lui Musteață, ședința extraordinară nu a fost transmisă live din cauza unor defecțiuni tehnice.
Potrivit magistrat.md, Vladimir Timofti a fost numit în 2002 în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Ulterior, în 2003, acesta a fost numit în funcția de judecător la CSJ. În 2012, lui Timofti i-a fost conferit gradul superior de calificare a judecătorului, iar în 2014 i-a fost acordată Diploma de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii.
Vladimir Timofti a făcut parte din completul de judecători de la CSJ care, la 12 februarie 2017, au respins ca inadmisibile recursurile depuse de părțile din dosarul fostului premier Vladimir Filat, judecat pentru corupere pasivă și trafic de influență, condamnat de Judecătoria Buiucani la nouă ani de închisoare cu executare. Timofti a făcu parte și din completul de judecători care a pus punctul final în dosarul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.