Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cine este judecătorul desemnat de…

Cine este judecătorul desemnat de CSM în funcția de președinte interimar al Curții Supreme de Justiție

Magistratul Vladimir Timofti a fost desemnat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în funcția de președinte interimar al Curții Supreme de Justiție (CSJ), asta după ce Ion Druță, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită, a demisionat din funcția respectivă. Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către președintele interimar al CSM, Dorel Musteață.

Desemnarea lui Timofti la CSJ a avut loc în cadrul unei ședințe a CSM care nu a fost anunțată din timp și nu a fost transmisă live. Potrivit lui Musteață, ședința extraordinară nu a fost transmisă live din cauza unor defecțiuni tehnice.

Potrivit magistrat.mdVladimir Timofti a fost numit în 2002 în funcția de judecător până la atingerea plafonului de vârstă. Ulterior, în 2003, acesta a fost numit în funcția de judecător la CSJ. În 2012, lui Timofti i-a fost conferit gradul superior de calificare a judecătorului, iar în 2014 i-a fost acordată Diploma de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii.

Vladimir Timofti a făcut parte din completul de judecători de la CSJ care, la 12 februarie 2017, au respins ca inadmisibile recursurile depuse de părțile din dosarul fostului premier Vladimir Filat, judecat pentru corupere pasivă și trafic de influență, condamnat de Judecătoria Buiucani la nouă ani de închisoare cu executare. Timofti a făcu parte și din completul de judecători care a pus punctul final în dosarul controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 18 ani de închisoare.