Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Amendat pentru afacerea dubioasă

Amendat pentru afacerea dubioasă

Un lot de parfumuri în asortiment a fost depistat şi ridicat de către ooamenii legii, în urma acţiunilor demarate, privind relevarea cazurilor de trafic ilicit de mărfuri.

Produsele urmau să fie comercializate în lipsa actelor de provenienţă sau a celor ce ar confirma calitatea lor, prin intermediul reţelelor de socializare. Suspectul implicat în acest caz, e un bărbat de 30 de ani, care desfăşura activitatea ilicită la domiciliu.

În context, poliţiştii au dispus ridicarea lotului de parfumuri pentru efectuarea unei expertize specializate. Potrivit proprietarului, produsele sunt estimate la suma de peste 47.000 de lei. De asemenea, se investighează versiunile privind originea şi modalitatea de transportare a acestora pe teritoriul ţării.

Acţiunile bărbatului cad sub incidenţa art. 265 Codul Contravenţional „Achiziţionarea, păstrarea, transportul spre comercializare şi comercializarea ilegală a valorilor materiale”, care prevede amendă în mărime de 3.000 de lei. Toate materialele acumulate în acest sens au fost transmise către instanţa de judecată pentru luarea deciziei asupra probelor delicte.