Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Primul discurs de Crăciun…

VIDEO Primul discurs de Crăciun al regelui Charles al III-lea în calitate de monarh: „Deși Crăciunul este o sărbătoare creștină, puterea luminii învinge întunericul trece dincolo de granițele unei singure credințe”

Regele Charles al III-lea a adus un omagiu regretatei sale mame, Regina Elisabeta a II-a, în primul său discurs în calitate de suveran, informează presa britanică, Independent.

În ziua de Crăciun, monarhul și-a deschis discursul festiv inaugural în calitate de rege, ceea ce marchează pentru prima dată când un Discurs al Regelui a fost televizat, cu un omagiu emoționant adus Reginei.

Stând în fața scenelor festive de la Capela Sf. Gheorghe din Windsor, Charles a menționat: „Stau aici, în această capelă rafinată a Sf. Gheorghe de la Castelul Windsor, atât de aproape de locul unde iubita mea mamă, regretata Regina, este înmormântată cu dragul meu tată.

„Îmi amintesc de scrisorile, felicitările și mesajele profund emoționante pe care atât de mulți dintre voi le-ați trimis mie și soției mele și nu vă pot mulțumi suficient pentru dragostea și simpatia pe care le-ați arătat întregii noastre familii.”

El a continuat: „Crăciunul este o perioadă deosebit de emoționantă pentru noi toți cei care ne-am pierdut pe cei dragi. Le simțim absența la fiecare turneu familiar al sezonului și le amintim în fiecare tradiție prețuită.

Charles a lăudat apoi forțele armate și serviciile de urgență pentru că „lucrează neobosit”, în special în perioada de doliu la nivel național.

El a făcut aluzie la criza costului vieții și la felul în care fiecare are puterea „extraordinară” de a „străluci o lumină în lumea din jurul lor”.

„În această perioadă de mare anxietate și greutăți, fie pentru cei din întreaga lume care se confruntă cu conflicte, foamete sau dezastre naturale, fie pentru cei de acasă care găsesc modalități de a-și plăti facturile și de a-și menține familiile hrănite și calde, vedem asta în umanitate. de oameni din națiunile noastre și din Commonwealth care răspund atât de ușor la situația celorlalți”, a spus Charles.

„Din toată inima, vă doresc fiecăruia dintre voi un Crăciun de pace, fericire și lumină veșnică”, a încheiat el mesajul.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie, după mai bine de 70 de ani pe tronul Marii Britanii. La lăcașul de cult a fost ținută slujba de încarcerare a regretatului monarh. A fost înmormântată în Capela Memorială George al VI-lea, în St George’s, împreună cu soțul ei, Ducele de Edinburgh.