VIDEO/ Azerii ard dolarii

Material de pe Meydan TV
Pe 14 august, lângă ambasada Turciei de la Baku, a avut loc o acțiune în sprijinul economiei Turciei. La acțiune au luat parte reprezentanți ai Consiliului Veteranilor de Război din Baku și ai Mișcării Populare a Renașterii Otomane.

Participanții la protest duceau cu ei steaguri ale Turciei și Azerbaidjanului, pancarte cu imaginea președintelui Recep Tayyip Erdogan și scandau lozinci de condamnare a politicii SUA și în sprijinul economiei Turciei.

„Anume SUA au stat în spatele tentativei de lovitură de stat din 15 iulie a anului 2016 din Turcia, care a eșuat. Acum Washingtonul dorește să-și atingă obiectivele prin crearea unei crize financiare în Turcia. Sunt sigur că eforturile Casei Albe sunt sortite eșecului”, a declarat reprezentantul Consiliului Veteranilor de Război Muharram Ismailov. Acesta a cerut țărilor prietene cu Turcia să renunțe la dolari, să treacă la tranzacții cu valută turcă și să procure bunuri de producție turcească.

În timpul evenimentului, participanții la acțiunea de sprijin pentru Turcia și de protest împotriva politicii SUA au ars dolari americani.

La începutul lunii august 2018 cotația lirei față de dolar a scăzut cu o liră și jumătate – până la 5,3 lire pentru un dolar. În ultimele zile lira a pierdut din valoare, la fel de mult ca în ultimul an. Valoarea maximă a fost atinsă în dimineața zilei de 13 august, atunci când pentru un dolar la licitație se dădeau 7,2 lire. Cotația lirei a scăzut atât de mult și în raport cu alte valute străine.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Reporter

    Turci idioți! Cu cât mai mulți dolari vor arde cu atât mai mult va crește prețul la cei rămași în circulație! În realitate arzând dolarii ridică cursul valutei americane!

    Ar fi foarte bine ca și găgăuții să se apuce de ars dolari, poate vor mai sărăci și flămânzi și astfel le va trece pofta de autonomie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *