UE va extinde lista persoanelor sancţionate din cauza crizei ucrainene

Uniunea Europeană a decis că va introduce nume noi în lista persoanelor sancţionate pentru implicarea în conflictul din estul Ucrainei, urmând să fie dispuse noi măsuri.

Miniştrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au decis prelungirea cu şase luni, până în septembrie, a sancţiunilor punctuale adoptate în martie 2014 împotriva unor personalităţi separatiste proruse şi ruse, a declarat Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe, anunță Reuters.

„Uniunea Europeană pregăteşte măsuri suplimentare de sancţionare”, a adăugat oficialul UE.

Sancţiunile punctuale, care constau în blocarea activelor şi în interdicţii de călătorie în spaţiul UE, vizează în prezent 132 de persoane.

Totodată, Statele Unite ameninţă Rusia cu noi sancţiuni, în cazul în care va continua susţinerea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei.

„Acordul miniştrilor europeni de Externe privind extinderea sancţiunilor este un semnal suplimentar că evenimentele din ultimele zile sunt total inacceptabile şi că vor avea noi consecinţe”, a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, referindu-se la recentele atacuri din estul Ucrainei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *