Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Regele Charles al Marii Britanii,…

Regele Charles al Marii Britanii, diagnosticat cu cancer

Sursa: royal.uk

Regele Charles al Marii Britanii a fost diagnosticat cu o formă de cancer și își va amâna îndatoririle publice în timp ce va urma un tratament, a anunțat luni Palatul Buckingham.

Charles, care a devenit rege în septembrie 2022, în urma decesului mamei sale, regina Elisabeta, este „pe deplin optimist” în legătură cu tratamentul său și așteaptă cu nerăbdare să revină cât mai curând posibil la îndatoririle publice depline, a precizat palatul.

Charles a petrecut trei nopți în spital luna trecută, unde a fost supus unei proceduri de corecție pentru o prostată mărită benignă. Palatul a declarat că în timpul vizitei la spital a fost depistată o altă problemă, dar nu a oferit mai multe detalii în afară de faptul că regele are o „formă de cancer”, relatează Reuters.

Majestatea Sa a început astăzi un program de tratamente regulate, timp în care a fost sfătuit de medici să amâne îndatoririle publice”, a precizat palatul. „În toată această perioadă, Majestatea Sa va continua să se ocupe de treburile de stat și de actele oficiale ca de obicei”.

Astfel, Charles va continua să aibă întâlniri cu premierul Rishi Sunak, în timp ce soția sa, regina Camilla, își va continua angajamentele.

Vestea vine la doar câteva zile după ce Charles și nora sa, Kate, au părăsit același spital în care amândoi au fost supuși unor tratamente planificate.

Kate, prințesa de Wales și soția moștenitorului tronului britanic, prințul William, a petrecut două săptămâni în spital în urma unei intervenții chirurgicale abdominale pentru o afecțiune nespecificată, dar necanceroasă.

În timp ce membrii familiei regale își păstrează de obicei cu grijă detaliile legate de sănătatea lor, considerând-o o chestiune privată, Charles a fost deschis în legătură cu tratamentul său recent, notează sursa citată.

„Majestatea Sa a ales să împărtășească diagnosticul său pentru a preveni speculațiile și în speranța că poate ajuta la înțelegerea publică a tuturor celor din întreaga lume care sunt afectați de cancer”, a precizat Palatul Buckingham.

Charles al III-a a devenit, prin succesiune, rege al Marii Britanii după ce Regina Elisabeta a II-a a decedat pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Aceasta a condus Casa Regală a Marii Britanii în ultimii 70 de ani.