Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Regele Charles al III-lea va…

Regele Charles al III-lea va vizita România în luna iunie  – prima sa vizită în străinătate după încoronare

Sursa foto: Profimedia Images

Regele Charles al III-lea va vizita România în data de 2 iunie, au precizat surse oficiale pentru News.ro, acesta urmând să facă o vizită şi la reşedinţa sa de la Viscri din județul Brașov.

Regele Charles al III-lea va fi primit la Palatul Cotroceni, de președintele Klaus Iohannis. Potrivit surselor citate de presa din România, acesta nu va fi însoțit de Regina Camilla, soția sa.

Regele se va deplasa în timpul vizitei şi la reședinţa sa de la Viscri. Ultima vizită a Alteței Sale Regale Charles, pe atunci Prinţ de Wales, a avut loc în luna mai 2022.

Reședința Regelui Charles din localitatea Viscri, județul Brașov, este o gospodărie săsească simplă, tradițională, care până în 2021 a funcționat ca pensiune. Achiziționată în 2006 de Prințul de Wales pe atunci, casa tradițională săsească din satul Viscri face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.  

Viscri. Sursa foto: Ionuț Macri

Săptămâna trecută, președinta R. Moldova, Maia Sandu, președintele României Klaus Iohannis și alți lideri străini au participat la ceremonia încoronării Majestății Sale Regele Charles al III-lea şi a Reginei Camilla, la Westminster Abbey.

Regele Charles al III-lea a fost încoronat pe 6 mai 2023, urmând o tradiție care datează de aproximativ 1 000 de ani. Născut pe 14 noiembrie 1948, Regele Charles are 74 de ani și începând cu 1952 a deținut numeroase titluri nobiliare în Marea Britanie.