Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   R. Moldova a primit un…

R. Moldova a primit un suport bugetar nerambursabil de circa 283 de milioane de lei din partea Suediei și Elveției, pentru reducerea vulnerabilității energetice

R. Moldova a recepționat un suport bugetar nerambursabil în valoare de 283,3 de milioane de lei din contribuțiile Suediei și Elveției pentru asigurarea compensațiilor la factură pentru cele mai vulnerabile gospodării, se anunță într-un comunicat marți, 21 martie. 

Reprezentanții Ministerului Finanțelor au anunțat că tranșa, în valoare de 283 de milioane de lei a fost debursată în contul Ministerului. „Acest suport financiar va asigura oferirea de compensații utilizând mecanismul public Fondul de reducere a vulnerabilității energetice”.

„Resursele financiare nerambursabile respective au fost enunțate de către Guvernele Suediei și Elveției, în cadrul Conferinței ministeriale „Platforma de Sprijin pentru R. Moldova” desfășurată la 21 noiembrie 2022, la Paris, și puse la dispoziție prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), acestea fiind planificate în bugetul de stat pentru anul curent.

Fondul de reducere a vulnerabilității energetice a fost instituit de Guvernul R. Moldova, cu sprijinul financiar al UE și al Guvernului Slovaciei”, se menționează în comunicat.